Overal heb je bestanden staan. Op je vele iDevices, je computer, de harde schijf van je digibox en zo kunnen we het rijtje nog een eindje langer maken. Daarom is het niet alleen goed om het juiste apparaat uit te kiezen om dit alles te beheren, maar het is zeker niet verkeerd om ook voor je thuis een strategie te ontwikkelen om deze data in goede banen te leiden.

Centraal

Wij zouden voor een grote centrale opslag kiezen. Centraal, zodat je alles op één plek bewaart en niet nodeloos op elke apparaat een kopie bewaart. Voor foto’s betekent dit een grote besparing in hoeveelheden harde schijfruimte, voor documenten betekent dat er steeds één enkele en juiste versie ter beschikking staat. Handig als je een checklist aan het uitwerken bent voor een trouwfeest.

Privé

Eén enkele centrale harde schijf betekent nog niet dat alles voor iedereen zichtbaar moet zijn. Beslis welke documenten, zoals bijvoorbeeld de vakantiefoto’s, voor het hele gezin toegankelijk zijn. Maar bepaal ook voor andere documenten wie ze wel, en wie ze niet mag zien. Het huishoudbudget lijkt ons eerder iets dat niet aan kleine curieuze neuzen moet gehangen worden. Met de software die bijvoorbeeld bij een LACIE CLOUDBOX 3TB wordt geleverd, is dit gemakkelijk te realiseren.

Dubbel

Bewaar de belangrijkste dingen dubbel. Met een fatsoenlijke centrale harde schijf die via WiFi te benaderen is, kun je alles in huis op een veilige plek bewaren. De opslag moet niet in de woonkamer aan de venster staan. De belangrijkste documenten bewaar je best een tweede keer. We gaan het noodlot niet op ons afroepen, maar stel je eens voor dat er iets misloopt met de harde schijf in huis. Daarom is het goed om een tweede opslag in de ‘cloud’ te voorzien. De LaCie CloudBox wordt geleverd met 10 GB veilige cloud-opslag bij Wuala om dit te realiseren.

Delen

Zo ben je steeds veilig. Gebeurt er iets in de ‘cloud’ dan is er de schijf thuis en vice versa. Daarnaast is er nog een prettig extraatje. Via die ‘cloud’ kun je bestanden eenvoudig met vrienden en familie delen. De bijgeleverde software van Wuala levert veilige links om door te geven aan. En ben je zelf op stap, je hebt steeds toegang tot je bestanden, waar je ook bent en via elk apparaat!