Microsoft blijft zich inspannen om zijn software ook toegankelijk te maken op andere platformen. Deze keer kreeg de app om Outlook.com te benaderen een face-lift. Het is natuurlijk ook voor een stuk noodgedwongen. Net geen 70 procent van de Outlook.com gebruikers benaderen hun e-mail via mobiele toestellen. Dus voortaan kan je via elke app die IMAP ondersteunt je e-mail lezen. Er is ook een nieuwe Window 8 Mail app beschikbaar, maar vooral bij de Android app werd onder de motorkap duchtig gesleuteld.

Wat is er nieuw?

Je kan voortaan door al je e-mail zoeken naar dat ene bericht. Niet alleen de berichten op je telefoontoestel worden doorzocht. Wanneer de zoekfunctie daar doorheen is, gaat ie verder op de server. Tenminste, als je deze optie aanvinkt. Op verzoek van de gebruikers is het nu mogelijk om alle e-mailberichten op de telefoon te bewaren, hoe oud ze ook zijn. Maar misschien is aan deze functie minder behoefte nu je ook in de cloud doorheen je e-mail kan zoeken.

Meet jezelf een alias aan

Vaak gebruik je een alias bij het versturen van je e-mail. Soms is het nodig om je te verstoppen. Maar soms is het gewoon grappig, zeker als je onder vrienden een beetje luimig wilt doen. Vanaf nu ben je niet meer gebonden aan de webbased app, de Android app ondersteunt dit nu ook.

Praktisch

Er werd ook nog gewerkt aan het uitzicht van de app. Grootste nieuwkomer is de mogelijkheid om met kleurtjes te spelen. Je kan je e-mail en de app er rondom helemaal zelf stijlen. Ben je in je roze periode? Of hou je het liever zakelijk grijs? Het kan allemaal. En voor je ‘afwezigheidsboodschap’ ben je nu ook niet meer gebonden aan de webbased app. Je kan nu op vakantie via de smartphone aan deze instelling. Je hebt tevens de keuze of iedereen deze boodschap moet zien of alleen je contacten. 

De app is te vinden op de Google playstore

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.outlook.Z7