We kunnen er echt niet meer omheen. De wereld van de tablets is echt volwassen geworden. De voorbije weken hebben alle grote merken hun nieuwste versies voorgesteld. En wat valt op?

Wel het niveau van het ultieme gadget is overstegen. Tablets zijn echte volwaardige werkinstrumenten geworden binnen hun specifieke segment. Als je veel op de hort gaat en toch de kracht van een computer nodig hebt, dan kies je voor een tablet. De Surface 2 past niet alleen in deze filosofie, het apparaat staat vandaag ook op de eerste rij van de klas.

Dunner

Dunner en beter, daar pakt iedere producent mee uit. Zo is de Surface 2 met een gewicht van minder dan 680 gram zeer draagbaar geworden. Een weekendkrant weegt al meer. Met een dikte van 8,9 mm scoort de Surface 2 ook prima. Naast het meet- en weegwerk is ook de prestatie van de batterij van belang. Hoe langer je zonder stopcontact kan, hoe groter en verder je bewegingsvrijheid is. De norm is vandaag 10 uur. En ja, de Surface 2 beantwoordt ook aan deze benchmark.

Sneller

In tablets worden ook niet meer de afvallertjes onder de processoren verwerkt. Neen, voor elke tablet heeft de industrie tegenwoordig de juiste rekenkracht klaar. Voor de Surface 2 is dit de Nvidia Tegra 4-processor. Je zult merken dat de tablet niet alleen sneller opstart en sneller omgaat met bestanden, maar ook grafisch beter presteert. Dat komt natuurlijk het werken ten goede.

Productiever

Daarom wordt de tablet geleverd met Office 2013 RT. Deze suite omvat voor touch geoptimaliseerde versies van Outlook, Word, Excel, PowerPoint en OneNote. De Surface 2 is verkrijgbaar in 2 versies, eentje met 32GB en eentje met 64 GB. Met de microSD-kaartlezer kan je deze uitbreiden met 64 GB extra opslag. Een USB-poort van volledige grootte en Bluetooth 4.0 faciliteert het communiceren met de buitenwereld.