Je hebt het allicht ergens gelezen. Binnen zes maanden stopt Microsoft volledig met het ondersteunen van Windows XP. Het voornaamste effect zal een stop zijn op het vrijgeven van security patches. Zo wordt je computer die op Windows XP draait, kwetsbaar voor hackers van buitenaf. Tijd voor een verandering? Het valt zeker te overwegen. Net zoals heel veel bedrijven die tot het laatste ogenblik hebben afgewacht, het overwegen. Maar als particuliere gebruiker gelden wel andere spelregels. Als je computer nog steeds draait op het besturingssysteem Windows XP, dan is daar meestal een reden voor.

Eigenlijk is je computer al heel wat jaartjes oud. Maar je hebt steeds de aankoop van een nieuw apparaat uitgesteld. Wel, dan is het nu misschien de moeite waard om die aankoop toch te gaan overwegen. Want hoe ouder je computer is, hoe moeilijker de hardware - lees geheugen en processor - het krijgen met de nieuwste generatie van Microsofts besturingssysteem. Windows 8 is al helemaal veeleisend. Maar in afwachting zal je computer nog steeds blijven werken. Misschien wel opletten met je internetverbinding.

Eigenlijk gebruik je je computer niet zo veel. Je komt nauwelijks op internet. Je schrijft wat tekstjes in een tekstverwerker en je print het af met die printer via een parallelle poort. Surfen doe je nauwelijks en al helemaal niet op webstekken die van verdachte aard zijn. En verder staat het apparaat meer uit, dan aan. Wel, het is niet omdat de ondersteuning wegvalt, dat je niet meer kan werken. Bovendien is je behoefte aan ‘computer’ capaciteit zo miniem dat een nieuwe computer overkill is. Misschien even kijken wat intussen de wereld van de tablets te bieden heeft. En bovendien, upgraden betekent dat je parallelle poort misschien niet meer wil meewerken.

Eigenlijk is je computer een werkinstrument, maar nog net iets te goed om te vervangen. Dan kan je misschien een upgrade van Windows overwegen. Niet naar de nieuwste versie, wel naar het rugnummer 7. Ongeveer de helft van de wereld gebruikt deze versie en als het bedrijfsleven XP verlaat, dan is het om over te stappen naar Windows 7. Dat is een goede referentie. Allicht zal al je software netjes blijven werken en zullen de drivers van je randapparaten een upgrade nodig hebben, maar eens deze pijn geleden, zul je terug een degelijk werkinstrument tot je beschikking hebben. Wel niet vergeten eerst een goede backup te maken. Je ConnectIt verkoopspunt kan je hierin bijstaan.