Einde van ondersteuning Windows XP

Einde van ondersteuning Windows XP

Sinds 8 april 2014 wordt Windows XP niet meer ondersteund en komen er bijgevolg geen beveiligingsupdates meer binnen op uw computer.

Na 12 jaar komt er een einde aan de ondersteuning van Windows XP. Microsoft wil zich voluit op de ondersteuning van nieuwere technologieën richten.

 

Verlies ik gegevens ?Indien u over een pc beschikt (laptop of desktop) met Windows XP, zal u al uw gegevens behouden en blijft de Windows XP installatie actief op uw pc.
Uw computer zal ook gewoon blijven werken maar u loopt een sterk verhoogd risico op virussen en hackpogingen. Vooral het online bankieren loopt een verhoogd risico.Een groot deel van de programma's zullen ook niet meer ondersteund worden en bijgevolg zullen applicaties niet meer werken op Windows XP.
 
Wat kan u doen?
Er zijn twee mogelijkheden :
 
1. Koop een nieuwe desktop of laptop met een Windows 7 of 8.1. Wij zorgen ervoor dat al uw gegevens en programma's overgeplaatst worden op de nieuwe computer, zodat u met zo weinig mogelijk hinder opnieuw aan de slag kunt.
U zal ook versteld staan van de verhoogde snelheid van het nieuwe systeem !
 
2.Indien uw huidige computer compatibel is met Windows 8.1 kan u ook gewoon upgraden. Op deze manier behoudt u uw hardwareconfiguratie, bent u weer optimaal beschermd en kunt u terug in alle veiligheid surfen, bankieren en online shoppen.
Ook in dit geval kan de overdracht van uw programma's en gegevens door ons gebeuren.